Compania Nokian Tyres

Compania Nokian Tyres

De la prima anvelopă de iarnă lansată în 1934 și până la prima fabrică din lume cu zero emisii de CO2 în 2024 - facem călătoriile mai sigure, generație cu generație.

Nokian Tyres creează și produce anvelope premium pentru cei care apreciază siguranța, sustenabilitatea și predictibilitatea. Suntem cel mai nordic producător din lume și suntem pasionați de a dezvolta produse care permit o experiență de condus sigură, chiar și în condiții dificile. Inspirați de iernile grele din țara noastră de origine, Finlanda, am creat prima anvelopă de iarnă în 1934. De atunci, scopul nostru a fost să facem toate călătoriile mai sigure.

Dezvoltăm și fabricăm anvelope de iarnă, de vară și all-season de cea mai înaltă calitate pentru autoturisme, camioane și mașini de mare tonaj. În același timp, suntem unul dintre producătorii de elită pentru anvelopele speciale, dedicate vehiculelor grele. Din grupul nostru face parte și lanțul Vianor, specializat în mentenanța vehiculelor și service de anvelope. În 2022, vânzările noastre totale din acest segment au însumat 1.350 de milioane de Euro. La finalul anului 2022, din echipa Nokian Tyres făceau parte 3.300 de angajați. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki.

FABRICA DIN ORADEA, PARTE DIN REȚEAUA GLOBALĂ NOKIAN TYRES

Pe lângă viitoarea fabrică din Oradea, România, fabricile noastre actuale sunt situate în Nokia, Finlanda - unde se află și sediul nostru, dar și centrul de cercetare și dezvoltare, precum și în Dayton, Statele Unite ale Americii. De asemenea, avem două centre de testare: unul în Ivalo, Laponia finlandeză și unul în Santa Cruz de la Zarza, Spania.

Țările nordice, America de Nord și Europa Centrală sunt piețe importante pentru noi. Produsele noastre inovatoare - exemple de pionierat - înalta calitate a serviciilor și rețeaua de distribuție extinsă sunt atuurile noastre în aceste piețe și ne oferă o poziție puternică.

SUSTENABILITATEA SE AFLĂ ÎN CENTRUL OPERAȚIUNILOR NOASTRE

Sustenabilitatea este parte integrată a operațiunilor noastre și are multe înțelesuri: înseamnă dezvoltare sustenabilă, produse sigure și prietenoase cu mediul, precum și standarde înalte de calitate în tot ceea ce facem. Vrem să fim un lider internațional în industria noastră, dar și în materie de sustenabilitate și să contribuim la gestionarea schimbărilor climatice prin asumarea unor obiective ambițioase, fundamentate științific. În mai 2018, Nokian Tyres s-a alăturat inițiativei Science Based Targets cu scopul de a defini ținte precise, evaluate și validate de către o organizație externă. Aceste patru obiective climatice au fost publicate în mai 2020 și sunt în concordanță cu Acordul de la Paris. Punctul de plecare pentru îndeplinirea primelor trei obiective îl reprezintă nivelurile anului 2018, iar pentru cel de-al patrulea, 2015. Toate obiectivele trebuie îndeplinite până în 2030.

FABRICILE NOASTRE

Unități de producție moderne și sustenabile, pentru produse de înaltă calitate

Procese de producție prietenoase cu mediul și soluții sustenabile

Obiective fundamentate științific pentru a genera schimbări de-a lungul întregului ciclu de viață al produsului

PRODUSELE NOASTRE

Materiale bio-based și rezistență redusă la rulare pentru a conduce mai sustenabil

Testarea continuă și modul de dezvoltare a produselor garantează siguranța în orice situație

Gamă de anvelope premium, compatibilă cu vehiculele electrice

ANVELOPELE NOASTRE ASIGURĂ O EXPERIENȚĂ DE CONDUS SIGURĂ ȘI SUSTENABILĂ

Anvelopele Nokian Tyres de vară, iarnă, all-season și all-weather destinate autoturismelor, SUV-urilor și camionetelor întrunesc cele mai înalte standarde de calitate și fac călătoriile mai sigure pentru șoferii din întreaga lume - din generație în generație. Esența procesului nostru de dezvoltare a produselor este siguranța sustenabilă: anvelopa trebuie să fie sigură de-a lungul întregului său ciclu de viață. Anvelopele noastre sunt supuse la numeroase teste pentru a evalua modul în care acestea se comportă în diferite condiții, precum și fiabilitatea și sustenabilitatea. Căutăm în permanență și testăm materii prime sustenabile, așa cum sunt materialele reciclate și ne propunem ca, până în 2050, 50% din toate materialele pe care le folosim la producția anvelopelor să fie regenerabile sau reciclate.

O ISTORIE DE PESTE 120 DE ANI

Povestea celui mai nordic producător de anvelope începe cu mai bine de 120 de ani în urmă, tocmai în 1898, când Suomen Gummitehdas Oy, sau Fabrica Finlandeză de Cauciuc, a fost înființată. Nokian Tyres plc activează din 1988. Astăzi, expertiza acumulată de-a lungul deceniilor se regăsește în produsele inovatoare care oferă o experiență de condus sigură și liniște pentru milioane de călători. Poate că istoria noastră este îndelungată, dar misiunea noastră abia a început.