FABRICA DIN ORADEA

Următorul salt în materie de siguranță: prima fabrică din lume cu zero emisii de CO2

 

Să lucrezi în cea mai nouă fabrică Nokian Tyres din Oradea, România înseamnă să ai șansa de a fi parte din istoria unei industrii: aceasta este prima unitate cu zero emisii de CO2 din lume, destinată producției de anvelope pentru autoturisme.

Nokian Tyres a început lucrările de construcție la noua fabrică din Oradea în luna mai, 2023. Capacitatea anuală de producție va fi de 6 milioane de anvelope, cu perspective de extindere în viitor. Aici vor lucra 500 de angajați. Investiția totală în fabrica de tip greenfield este estimată la aproximativ 650 de milioane de Euro, ceea ce o plasează în topul celor mai importante proiecte dezvoltate în România în ultimii ani. În incintă se va afla și o unitate logistică pentru stocarea și distribuția anvelopelor. Fabrica se va axa pe producția anvelopelor cu lățimi mai mari, destinate vehiculelor de pasageri și a SUV-urilor, acestea urmând să fie comercializate în principal în Europa Centrală. Pentru Nokian Tyres, unitatea din Oradea este unul dintre cele mai importante proiecte strategice pentru viitorul apropiat.

Potrivit estimărilor, primele anvelope vor fi realizate în a doua jumătate a anului 2024. Producția anvelopelor comerciale este preconizată pentru începutul anului 2025.

CONSTRUIM PRIMA FABRICĂ DIN INDUSTRIA ANVELOPELOR CU ZERO EMISII DE CO2

Vrem să fim lideri prin sustenabilitate și grija față de lumea în care călătorim cu toții. De aceea, fabrica din Oradea va fi prima unitate de producție cu zero emisii de CO2 din industria anvelopelor. Aici vom folosi energie ce provine 100% din surse regenerabile și toată producția de abur va fi realizată fără combustibili fosili. În același timp, ne axăm pe procese și soluții de construcții eficiente din punct de vedere energetic.